Hurtigbåten er endelig funnet - kapteinen likeså!

15.07.2019

Etter nærmere 40 år med leting, fant man endelig den savnede hurtigbåten - M/S Måfå

I midten av januar 1971 ble det vedtatt på med et knapt flertall i kommunestyret i Hurum, med daværende ordfører Paul Evensen, at Hurum ville fortsette å satse på hurtigbåt inn mot Oslo, men at den daværende Hydrofoilen skulle byttes ut med "Puta" - som den populært ble kalt. Dette var den populære luftputebåten som gikk i trafikk på flere kontinenter, og som derfor, noe senere på 70-tallet, ble satt opp fra Tofte til Oslo, med retur i omvendt benevnelse. Denne båten viste seg imidlertid å bli en slags sovepute for hva som skulle komme, og hva som var planlagt. 

Det var denne som i noen år trafikkerte Tofte - Oslo (tur/retur), men etter hvert begynte puta å gå opp i foret, og det var på tide å ankre opp for godt

01. oktober 1982 en merkedag i norsk fergetrafikk - M/S Måfå på jomfrutur!

Den 01. oktober 1982 ble det klippet snorer, slengt champagneflasker holdt festtaler osv. for hvordan offentlig kommunikasjon nå tok et steg videre og endelig fant sjøveien fra Hurum til rikshovedstaden. Rettere sagt, den skulle kjøres fra "Dumphuska" ved kaianlegget i Oslo og ut til Sætre i Hurum. Da den da 52 år gamle kapteinen, Morgan Mortensen, forlot "Dumphuska" med i kahytta på M/S Måfå, med kurs for Hurumlandet, visste vi lite om at dette var det siste vi skulle få se til ham på nesten 40 år. Hurtigbåten, som for øvrig hadde en toppfart på seks knop, nådde aldri destinasjon, Sætre brygge. Det gikk dager og rant netter, uten tegn til hverken Mortensen eller ferga han førte. Ikke så mye som et nødbluss. Etter at Havnefogden i Drøbak, Jan Vogd Snippsnappen gikk ut på Tønsberg Radio med etterlysning, ble all beredskap i landet satt i virksomhet. Sjøløver, sjøstjerner, havhester og den øvrige delen av redningstjenesten saumfart hvert eneste lille skjær, havet fra topp til bunn, uten resultat. Fortvilelsen ble større og større, proporsjonalt med at håpet ble mindre og mindre.  


Sjøløver i havsnød er faktisk et meget sjelden syn, men det fikk vi et synlig bevis på at faktisk var mulig. Dette er rett og slett et rop om hjelp

Dette skulle liksom var stjerna på laget, blant letemannskapet, men dessverre hadde hun en dårlig dag og var så langt nede som det går an for en sjøstjerne å være

Sylvi Listhaug mente hun hadde god kompetanse med det å være i havsnød, her avbildet i en dramatisk situasjon i Middelhavet, hvor hun var på chartertur sammen med familien. Så hvis det er en slik situasjon kaptein Mortensen befinner seg i, mener hun at hun vil klare å komme ham til unnsetning.

Jordmagnetismen kan slå forskjellig ut på forskjellig kompass!

Utenfor Sætre havn, noe nærmere Håøya, som for øvrig tilhører Oslo kommune - uten at det har nevneverdig med saken å gjøre, virker jordmagnetismen helt annerledes enn på andre steder på kloden, og har man ikke de riktig kalibrerte kompassene, kan dette slå veldig dramatisk ut. Kaptein Morgan Mortensen brukte et kompass han hadde lånt av daværende orienteringsløper Jan Skog, noe som viste seg å være helt fatalt. Det Havarikommisjonen har kommet til, nesten 40 år etter at Mortensen og M/S Måfå seilte inn i tåkeheimen, etter at de fant et kompass flytende utenfor Orknøyene, det som sannsynligvis har tilhørt Morgan Mortensen, er at det anviste ham rett ut Oslofjorden, mot Nordsjøen og videre ut i Atlanterhavet. 

Det er, etter hva HP kan erfare, et slik kompass som har blitt brukt; det som skulle være den virkelige jomfruturen og innvielse av ny hurtigbåt mellom Hurum og Oslo. 

Morgan Mortensen funnet i god behold, M/S Måfå må det kastes vrak på

I januar i år ble den nå 89 år gamle fergekapteinen funnet utenfor Alaska, flytende i Beringstredet på vei til å ta seg over mot Russland. Han har i disse 37 årene levd på det som har vært å finne i naturen. Alt fra forlatte hentesveiser til gjenglemte bakkenbarter og en og annen forloren barnål. Han har siden han ble funnet og frem til slutten av juni, ligget i oppblåst koma for å finne tilbake til naturlig størrelse. Han sier han er ved godt mot, uten å ane hvor gammel han er. 

Hvis man ser veldig godt på dette satellittbildet, så kan man skimte Mortensen strekke opp den høyre armen, når han roper at sjøen er for alle. 

Slik ble han funnet, den 89 år gamle kapteinen. Uniformen så vel som uniformslua, var helt intakt, og minnet veldig lite om at den har vært gjennom et 37 år langt sjøslag

M/S Måfå har nok liten fremtid som hurtigbåt, der den nå nyter livet blant havarerte sjøløver og forlatte sjøpølser. Hurum kommune takker uansett for innsatsen, i hvert fall forsøk på innsats.

Kaptein, Morgan Mortensen, hadde blitt for avhengig av livet til sjøs.

Etter at det ble blåst liv i den nå godt pensjonerte kapteinen, var det første han ropte på, et glass fylt med saltvann. Mortensen mente at 37 år på sjøen, i det som nå var hans rette element, hadde gjort ham avhengig av de rammevilkårene havet tilbyr. Rett etter at han ble utskrevet fra Drammen sykehus, kastet han seg ut i Drammenselva og la på svøm tilbake til der han slapp, nemlig Beringstredet. HP - Hurumposten - ønsket ham god tur og takket for de få ordene han hadde spandert på oss.

HPs journalist rekker å smette inn med et spørsmål før Mortensen forsvinner nedover den sagnomsuste "ælva", om han tror det noen gang vil kommer hurtigbåt på den strekningen han var tiltenkt å føre ferga i sin tid. Mortensen er ganske klar i sin tale: hvis det ikke gjøres noe med jordmagnetismen i det området hvor jeg navigerte feil, og hvis ikke kompassene blir bedre kalibrert, må man nok vente 140 nye år.  


Kaptein Mortensen på svøm nedover "ælva" - han kom faktisk opp i en hastighet på 33 knop, vi skjønner at mannen har trivdes til sjøs.

Vår bantamjournalist, ToriIlla Svensson - for anledningen innleid fra Sverige - har gjort et formidabelt stykke journalistarbeid. Er det noe rart man ser opp til svenske journalister.

HP - Hurumposten - jakter sjøveien til nye aktualiteter