Hurum Høyre og Hurum AP går sammen i vinterpolitikken - hver enkelt innbygger for tildelt et stykke skiløype - Ekstrautgave!

07.09.2018

Fra kommende vinter blir det noe annet å være skiløper i Hurum

Det kom som et sjokk på de fleste innbyggerne i Hurum da de nye politiske samarbeidspartnerne i Hurum, Høyre og Arbeiderpartiet, med sine 16 stemmer, og derav flertall, og som de to eneste partiene, stemte ned forslaget om tilskudd til HTF - Hurum Turistforening sin løypemaskin. Men de største partienes gruppeledere, Heidi Sorknes (H)  og Ivar Granum (AP), er ikke tapt bak en vogn og sitter med konstruktive kort på hånda. Dette løser seg, for all del, sier en helt avslappet Granum, der han folder hendene bak nakken og lener seg tilbake i sin Stressless  H34x. Hans nye politiske "kjæledegge" - Heidi Sorknes fra Høyre, er ikke sen om å følge opp, men som alltid, ganske skarp i sin uttalelse - Hvis du absolutt er så glad i gå på ski, djevelens vinteraktivitet, og skal tråkke deg innover i skauen, ja, da får du pinadø tråkke dine egne løyper, og tar en slurp av sin beksvarte, kokende varme kaffe. Sorknes og Granum har virkelig funnet tonen, og mener at rødt og blått faktisk kan være forenlige farger - også politisk!

Det er slike bilder både Sorknes og Granum mener bør være til inspirasjon for dagens turgåere. Et konservativt parti, krever konservative løsninger, sier Sorknes, mens Granum humrer som en brumlebass i bakgrunnen

Høyre og Arbeiderpartiet mener at dieseldrevne ski snart bør komme på markedet.

Siden dette er et eksklusivt intervju, gjort med de to gruppelederne, så betyr det også at de uttaler seg på vegne av partiet - og sier de har hele sin partipolitiske ledelse i ryggen. HPs bambusjournalist, Jens Krüger Laftdalsbredden, legger til for egen regning: med de ryggtavlene disse to har, bør det være god ryggdekning for deres uttalelser. Sorknes tar til orde for at vi har en rivende teknologisk utvikling, også innenfor turgåing, og ser for seg at det snart vil komme dieseldrevne ski på markedet - og dermed har de moderne løypemaskinene sett sine siste arbeidsdager, hevder hun bastant. Hun får støtte av Granum, som legger til at han er så lat at når det kommer til å gå på ski, og avslutter humoristisk og selvironisk, mens han griper til en bamsemums - en pose de deler seg imellom, jeg som ikke engang ser forskjell på en tube kaviar og en boks med Rød SWIX. De to får plutselig et alvorets skjær over seg, og skjønner at dette vil komme på trykk, og gir hverandre derfor et lite signal om at de må prøve å svare seriøst. 

Etter lengre tenketid, kom Granum frem til at dette måtte være Rød SWIX (han spurte journalisten litt lavt, og skammet seg nok litt over ikke å ha nok kunnskaper - er det mulig å ha dette på brødskiva, siden det kommer på tube?)

Heidi Sorknes likte dårlig at begge tubene ble fremstilt i rødt - da hun mente at det også fantes blå kaviartuber. Vi prøvde å understreke at det var for å gjøre oppgaven litt vanskeligere for Granum. 

Hvis man ikke ser forskjell på kaviar og skismurning, bør det vel også være lov, for en forening bestående av utelukkende ildsjeler, å "feile" i kompliserte momsregler - eller hva?

Sorknes og Granum er helt uenige i dette. De sier at om man velger å smøre skia med kaviar, majones, sjokadepålegg, slik som Sorknes røper hun gjorde for et par år siden,  så går det bare utover den enkelte, feiler man slik som HTF har gjort, så går det utover et helt samfunn. De sier at HTF har smurt seg bort fra dag én, og har ingen sympati fra hverken Sorknes eller Granum, med de mange glipptakene som har blitt gjort i denne saken. Granum legger til at det for et menneske er helt unaturlig å ta på seg et par tynne "planker" på beina - særlig når de ikke er drevet av fossilt brennstoff - for så å vasse ut i djupe snømasser, kun for å få seg et glass saft eller en kopp med lunka kakao, på turisthytta. Det er jo ikke engang en halvliter øl å oppdrive, kommer det i lettere frustrasjon. 

Laftdalsbredden: Men, hvis man først skulle å ha en løypemaskin, da, hvor mye penger bør det legges i noe sånt?
Sorknes mener at dette bør man kunne få kjøpt meget billig, og i disse loppemarkedstider så bør det vel være å noe finne for enhver smak, sier hun lettere oppgitt. Granum er ikke sen om legge til at han mener han så det var til salgs en litt større miksmaster på Tofte, og den kan vel gjøre vei i vellinga - hvis døm først skal ha dissa løypene, avslutter han på sin karakteristiske brede tofteaksent. 

De to gruppelederne mener at hvis flere av Hurums befolkning går til innkjøp av disse, så bør det være sånn noenlunde skiløyper på plass innen kort tid. Men mest av alt mener de to at folk skal gå opp løypene selv. 

Hvordan ser fremtiden ut for den jevne skigåer på Hurumlandet - hvor vil skiløypene gå om to - fire år. 

Heidi Sorknes, som også har sin bakgrunn innenfor teknologi, mener at den kan se lyst ut. Om ikke mange år har vi elektriske ski på markedet, og hvis de i tillegg kan smøres med hva man måtte ønske, kaviar eller SWIX, så bør et kaldt og tiltrekkende vinterlandskap ligge åpent for våre turgåere, også for folk innenfor våre to partier, sier Sorknes og hiver innpå en åtte - ti bamsemums, så det nesten ikke er rå å forstå hva hun sier. Granum, som hverken er skåret for tungebånd eller ironi, er ikke sent ute med en kommentar: kan døm ikke bare reise over på andre sida av fjorden, da, til Ski elektriske, der bør det vel værra mulig å få kjøpt seg et par elektriske ski - så ler og rister han så det slår ut på Seismologisk Institutt på Kjeller.  

Granum fikk spørsmål av HPs journalist om hvor han var da Oddvar Brå brakk staven - Oddvar, hvem, og hvilken stav, svarte Granum

Høyres gruppeleder kom heller ikke unna kontrollspørsmål fra bambusskribent Laftdalsbredden, som spurte hva hun synes om prestasjonene til Marit Bjørgen gjennom nesten 20 år - Mari Bjørgen, jeg kjenner ingen Mari Bjørgen, du mener kanskje Rolf Erik Bjørgen, Hurum Plast - han gikk vel sikkert på plastski, han da!

Pengene strømmer inn til HTF - Hurum Turistforening, etter at dette ble kjent! Granum og Sorknes synes det er skammelig.

Etter at det ble kjent at Høyre og Arbeiderpartiet hadde nedstemt forslaget fra Venstres representant, et forslag som for øvrig fikk tilslutning fra alle de øvrige partiene, strømmer nå pengene inn på løpende bånd til HTF. Vi ønsker å konfrontere "Bamsemums-paret" med denne informasjonen. Først sier de begge, nærmest unisont, dette har vi ikke noe behov for å høre. Etter hvert skjønner de at det er kanskje dumt å ha en ignorant holdning til det hele, og de synes det derfor er bedre å mene litt, enn å ikke mene noe. Jeg vet ikke om du skal ta, jeg, Heidi, sier Ivar Granum, der han tømmer siste rest av posen med bamsemums. Sorknes tenker seg om et kort øyeblikk, før hun gyver på: jeg synes det er skammelig, slike feil som har blitt begått i HTF er utilgivelig og det fortjener kun negativ oppmerksomhet. Hvis det er så at bedrifter og privatpersoner har så mye penger som det sies, kunne det kanskje være en å idé i å heller bruke det på forskning innenfor dieseldrevne ski. Da hun stikker hånden ned i bamsemumsposen for å sikre seg et par stykker, oppdager hun til sin store forskrekkelse at posen er tom, som utløser følgende: Ivar, nå synes jeg du og jeg skal opprette en støttegruppe på Facebook, hvor vi starter med å samle inn penger til innkjøp av bamsemums til oss to, og kanskje noe til noen av kommunens lojale ansatte. Vi har tross alt ikke så mye penger, og du sluker jo disse som du ikke skulle ha drevet med annet. Granum går bort til kontordøra, åpner den med stø og sikker hånd, og  med et klart hint om at intervjuet er over. 

HPs journalist snek seg til et placebofotografi av de to mumsene

HP - Hurumposten, aldri et glipptak å spore

Jens Krüger Laftdalsbredden - bambusjournalist, placebofotograf og halvt psykopat!