Skilt fra omverden - fare for innkjøring forbud

21.05.2019

Sætre i Hurum har nærmest over natten blitt en turistattraksjon - et japansk reisefølge hadde fått med seg dette via Radio Tokyo, og reiste tusenvis av kilometer, utelukkende til dette idylliske stedet, med beliggenhet mellom Oslo- og Drammensfjorden, for å ta en titt hvilke farer og hvilke forbud og påbud som lå og lurte


Det finnes skilt for det meste - men å samle det på ett og samme sted!

Sætre har bevist gang på gang, at det er ikke mye de kan skilte med; et par nærbutikker, åtte frisører, fem garnbutikker og seksten fysioterapeuter. De har med andre ord satset i nisjemarkedet. Dette ønsket politikerne i dette lille lokalsamfunnet å gjøre noe med, de kontaktet derfor Statens Vegvesen og Vegtrafikksjef, Niels Nesegrus - som for øvrig selv er skilt og nå derfor også singel -  og lurte på om det var mulig å få satt opp et sted mellom 50 - 60 skilt, på en flate på rundt 40 kvadratmeter, den påfølgende helgen Nesegrus var i stum beundring for et slikt prosjekt, og svarte ja på stedet. Det er bare å ta for dere her på lageret, og dermed var både formannskap, fellesnemd, ordfører, utbyggere, entreprenører, landskapsarkitekter invitert. APs ordførerkandidat gikk til innkjøp av "bobler og brus" - for nå skulle tegnebrettet fylles.

Dette skiltet ønsket man å plassere utenfor det lokale legekontoret

Dette skal henvise til det offentlige toalettet som skal settes ut, avdeling menn

Leder av Hurum Høyre, Heidi Sorknes, mener det er bedre med ett skilt på veien, enn et skilt på avveie. 

Det gikk kanskje litt fort i svingene, innrømmer Heidi Sorknes, der hun på lag med Kent Lippert Olsen og Heidi Homme-Mathisen, hadde fått ansvaret for innkjøring forbudt-skiltene, og vi var vel heller ikke helt edru, legger "Kenta" til og humrer som en brunstig brunbjørn på vift.