Trond Røed etablerer egen sprengstoffabrikk på Stikkvannskollen - titusenvis av nye arbeidsplasser

21.04.2019

Naturperle og utsiktspunkt -  Stikkvannskollen - blir nå, ifølge lokalpolitiker for FrP, Trond Røed, satt av til industrivirksomhet

Debatten om Chemring Nobels fremtid har ennå ikke lagt seg, men Trond Røed velger likevel å fyre av nye salver, men som dessverre minner om en mislykket salutt på 17. mai - i hvert fall slik den fremstår i dag. Røed selv mener han nå sitter med sprengstoff som selv Dyno Industrier aldri har vært i nærheten av å produsere. Ved siden av å flytte sprengstoffproduksjonen til Chemring Nobel, fra dens nåværende beliggenhet, over til Dramstadbukta, hvor den frittalende FrP-politikeren også mener at bordet er dekket for å drive atomprøvesprengninger, så planlegger Røed nå å etablere egen sprengstoffabrikk i området rundt Stikkvannskollen. Det gjelder å ikke gape for høyt, sier Røed, hvis ikke kan man risikere å sitte der med dynamittkubben i halsen, men jeg selv mener at dette ikke er å ta vann over hodet, avslutter han.  

Røed sender derfor i første omgang av gårde et "par" varselskudd og satser på produksjon av kruttlapper og kinaputter. Han mener at dette absolutt kan vokse til noe større, på sikt, hvor man kan se for seg en høgskole for utdanning av løskruttsoldater, hvor studentene kan teste egenprodusert sprengkraft. Dette er noe ekstreme grupper har drevet med i mange år, og nå er det på tide at høyresiden i norsk politikk kommer på banen med sine første mottrekk. 

Slik kan man se for seg våren rundt Stikkvannskollen i dag - vårblomstene kan nå bli erstattet av noe med litt mer krutt i. 

Bak vårens blide ankomst, avspilles noen forsurende mørke toner - fra Trond og Trond

På sitt eget sprengstofflag har Trond Røed fått med seg den nylig avgåtte FrP-lederen fra Asker, Trond Ellingsen. Sammen skal de bygge ny, revolusjonerende industri - under firmanavnet "TrondHeimen - Gutta Krutt" - hvor de røper at de skal få hjelp av kinesisk teknologi. HP konfronterer "Gutta Krutt" med lovligheten av dette og hvilke søknader som ligger ute, lettere rødsprengt sier Røed at det nå - i god FrP-ånd - bør være historie å gjøre alt i lovlige former, og skal man få til noe bør man bryte både lov og grenser. Dessuten, det er vel foreløpig ingen som har tatt skade av hverken kruttlapper eller kinaputter - fullfører Ellingsen. 


Kontrastene vil bli merkbare! Øverste bilde viser Stikkvannskollen anno 2019, bildet under viser hvordan det kan bli seende ut, i beste fall

Chemring Nobel må snart begynne å røre på seg - vi har bare tiden og veien. 

Parallelt med at de så smått har startet planleggingen av industrivirksomhet på Stikkvannskollen, har de også lagt planer for hvordan Chemring Nobel skal flyttes fra Engene til Dramstadbukta. For det første vil Røed og Ellingsen starte med å utvikle atomvåpen og derfor er Dramstadbukta et godt egnet område. Blant annet for prøvesprengninger. Likefullt som det aldri er noen som har tatt skade av kinaputter og kruttlapper, er det vel heller ingen som har tatt nevneverdig skade av litt napalm på kirsebærtreet eller litt radioaktivt nedfall på sin egen terrassen, sier Ellingsen og humrer som lyden av en humle i vårsola. Røed føyer til at de er ikke bare to kloke hoder, de er to kloke stridshoder.  HP spør Røed, som er hjernen bak det hele, hvordan han har tenkt å foreta flyttingen som rent praktisk. 

Med Røeds lange fartstid i Forsvaret, er det absolutt ikke mangel på konstruktive løsninger. Ved hjelp av to kraftige rørledninger, skal de koble seg opp mot Denofa - Lilleborg fabrikker i hovedstaden (ved Akerselva) som så følger "fjordveien" og kobler seg tilsvarende opp ved Chemring Nobels flere bygninger - ved på denne måten å vaske virksomheten, for å starte med blanke ark. Deretter skal alt av nødvendig utstyr fraktes med hester i taubane fra det som kalles "Kollen" (Engenekollen) over til Dramstadbukta. HP lurer på hva man skal med hester hvis man i utgangspunktet har en taubane, hvorfor ikke bruke gamle malmvogner, for eksempel. Ellingsen svarer at så lenge det blir fraktet med hest, selv om de svever en seksti - sytti meter over bakken - virker det mye mer troverdig, og derfor vil kanskje aldri noen tvile på prosjektet. 

Akkurat konkret hvor rørledningene skal koble seg på, er ikke bestemt, men det taler mye for at det blir på sørsiden av det gamle, ærverdige industribygget til Lilleborg

Her ser vi modellen av Chemring Nobel, plassert der "Gutta Krutt" ser for seg at den vil ligge i fremtiden - bare modellprosjektet har tatt nesten ti år

Dette, ifølge Røed og Ellingsen, er et tenkt bilde av Dramstadbukta anno 2025. De mener dette tar seg vakkert ut i naturen. 

I tilsvarende vogner vil det altså befinne seg to eller tre hester, i hver vogn, og sammen med disse vil det fraktes eksisterende bygningsmateriale fra nåværende Chemring Nobel. De ansatte vil bli de siste som inngår i flytteprosjektet 

Industri- og produksjonsforflytning - fremtiden i norsk og internasjonal industri

Ellingsen sier i et kort intervju med HP - faktisk et av de korteste intervjuene han noen gang har gitt (13,23 sekunder) - at de (han og Røed) nå driver og forbereder et introduksjonsprogram for flytting av industriområder og produksjonsvirksomhet, fra A til B.  Som til syvende og sist skal ivareta og gagne norske interesser både nasjonalt og internasjonalt. Det skal sammen med den nye industrivirksomheten på Stikkvannskollen bygges et universitet - etter en arkitektonisk modell av University Of Berkely, CA - som skal utdanne det Røed kaller industriforflytningskonsulenter av tredje grad. Det vil si de som har så rå sprengkraft at de kan sprenge en torsk på en avstand på 310 kilometer. Med introduksjonsprogrammet følger også en hjernevaskmaskin, som skal gjøre det lettere for avgangselevene å vite hva de går til, uten motforestillinger. 

Denne konstruksjonen av en hjernevaskmaskin, er bygget av herrene Ellingsen og Røed, og de mener den er velfungerende etter at den nå har gått igjennom en testperiode. 

Her ser vi sør-sudaneren, Banga Lenga Kashmir, etter å ha testet hjernevaskmaskinen. Helt i tråd med hvordan den er konstruert, ble også sør-sudaneren hvitvasket, slik at han lettere kan integreres i det norske samfunn, sier Ellingsen.

Dette vil være det daglige arbeidsantrekket hos Gutta Krutt

Etter alle solemerker vil det nye universitetet for studier av industriforflytning, se omtrent slik ut.

Det er denne modellen herrene Trond og Trond har latt seg inspirere av, når de nå skal starte et av de mest omfattende flytteprosjektene i norsk industri. Kanskje et av de største verden noengang har sett. 

Det ligger også ytterligere planer i potten, men da 10 - 15 år frem i tid

Trond Røed har aldri vært kjent for å ligge på latsiden; forslagene, som etter hans målestokk for kreativitet er både iverksettbare og har et lavt kostnadsoptimum, finner snart veien til tegnebrettet. Røeds neste plan er nemlig at han vil flytte den geografiske beliggenheten til Krimhalvøya, fra der den nå ligger - naturligvis -  og knytte det opp mot Filtvet fyr. På denne måten kan man også få de russiske styrkene ut av området - og kanskje få med seg hele Ukraina på "kjøpet." Det siste er noe Røed imidlertid ikke tør å love.

Krimhalvøya skal mest sannsynlig flyttes etter "Askeladdprinsippet" - og ønsker Ukraina å henge seg på, er de også hjertelig velkommen til Filtvet 

En stor takk til journalistlærling, Jens Krüger Laftdalsbredden jr. 

Jens Krüger Laftdalsbredden jr. - sønn av tidligere bambusskribent, Laftdalsbredden - har jobbet iherdige med denne reportasjen. Dette er også hans første artikkel

HP - Hurumposten - vi sprenger stadig nyhetsgrensene